JCI, Junior Chamber International (voorheen Junior Kamer genaamd) ?

Junior Chamber International (JCI) Land van Herle is een netwerk voor persoonlijke ontwikkeling en groei, bestemd voor ondernemende mensen uit de regio Parkstad. JCI Land van Herle is onderdeel van Junior Chamber International Nederland en Junior Chamber International: een wereldwijde organisatie. JCI heeft geen politieke of religieuze achtergrond, maar gelooft wel in de unieke, persoonlijke waarde van mensen. De leden zijn jonge, ambitieuze mensen tussen de 25 en 40 jaar die zichzelf willen ontwikkelen, die zich inzetten voor positieve verandering en die oog hebben voor de maatschappij. De organisatie staat open voor iedereen. Het “Kamer” of “Chamber” komt van de Kamer van Koophandel, waaruit de organisatie aan het begin van de vorige eeuw in de Verenigde Staten is ontstaan.

Internationale trainingsorganisatie

Van oudsher zijn we een trainingsorganisatie. Op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau kun je trainingen volgen op het gebied van Business & Management, Communicatie en Persoonlijke Groei & Ontwikkeling. Door trainingen te volgen kun je jezelf verbeteren en de lat een tikje hoger leggen. Je kunt tevens zelf, na intensieve cursussen, JCI-trainer worden. Je geeft dan eerst trainingen aan lokale kamers om vervolgens op landelijke en eventueel internationale congressen als trainer aan de slag te gaan.

Zakelijk netwerk

JCI is ook een businessnetwerk. Onze 2300 Nederlandse leden, verdeeld over 96 “kamers” vertegenwoordigen even zoveel vakgebieden en interesses. Dat schept zakelijke mogelijkheden in overvloed. Met evenementen als de Beste Ondernemers Visie, bedrijfsbezoeken, uitwisselingstrajecten met politici en themabijeenkomsten onder meer voor startende ondernemers krijg je volop de gelegenheid om jezelf op zakelijk gebied te ontwikkelen én zaken te doen. JCI Nederland heeft al haar business activiteiten gekoppeld aan een eigen “Nederlands Business Netwerk” (NBN) bestaande uit huidige en oud-leden van JCI Nederland met een éénduidig doel: het stimuleren van zakelijke contacten onder haar leden.

Inzet voor de gemeenschap

JCI organiseert daarnaast evenementen en projecten die ten goede komen aan de gemeenschap. Door binnen een project een andere rol aan te nemen dan in je dagelijks werk, doe je een schat aan ervaring op. Ervaring die je uitstekend kunt gebruiken, bijvoorbeeld in je toekomstige functie.

Persoonlijke contacten en sociaal netwerk

JCI is een leuke aanleiding om enthousiaste mensen te leren kennen en samen veel plezier te hebben. Het is een gevarieerd gezelschap van mensen die hun loopbaan pas starten en mensen die al aardig op weg zijn; van werkgevers en werknemers. Eigenlijk een heel bijzondere smeltkroes van ervaringen en een puur menselijke inspiratiebron.

Ja, het lidmaatschap van JCI kost tijd

Lid worden van onze vereniging geeft je de gelegenheid je grenzen te verleggen. Een win-winsituatie bij uitstek. Maar … als je er zoveel mogelijk uit wilt halen, moet je er ook wat in stoppen: tijd. Daar staat tegenover dat je vriend of vriendin, je partner of kinderen bij veel activiteiten van harte welkom zijn.


Interesse om lid te worden, of wil je meer info?